9 Şubat 2012

Only You ve Acılar Prensi

Ve işte sonunda izledim :) :) :) Filmi taaaa çekim aşamasında duyup bugünlere kadar spoilersiz kalmak benim için çok zor oldu.Merak merak merak hep aramızda kaldı ama bugün izledim sonunda Ji Sub'umu :D Merakı arttırma konusunda makinosev'in katkıları da unutulamaz :):)



Konusunu bilmeyen kalmış mıdır emin değilim ama tek bir cümleyle anlatılacak olursa 'eski bir boksör ve kör bir kızın yaşadıkları aşk hikayesi'  denilebilir.Romantik ve biraz dram içeren filmlere sevginiz varsa ya da ufacık bir Ji Sub sevdasına sahip olmanız bile bu filme beğeneceğiniz anlamına gelir^^

Spoiler


Filmin başlarına bayıldım resmen!Zaten So Ji Sub görür görmez sırıtan ben kızla tanışma eğlenme sahnelerini kahkahkah kihkihkih diyerek izledim :D


Ama kader ağlarını ördü bu kadar mutluluk sana hele ki Ji Sub'a imkansız dedi ayırdı onları.Televizyondaki herşeyi gerçekmiş gibi düşünüp 'Yapma yapma yapma!' 'Etme etme etme!' Dur!Sakın açma o kapıyı!!' diyen yaşlılar gibi seslendim Ji Sub'a ; 'Gitmeeeee gitmeeeee!!' Ama duymadı beni ve gitti o dövüşe.Ah o sahneler!! 'Ölecek şimdi.....Vurma SJS'a......Ya çık ordan çık...' gibi nidalarıma sebep oldu.Bir yanımda kardeşim gözlerini kapatmış başına diğer tarafa çevirmiş.'Abla ben diyim şimdiden bu seferde Ji Sub kör olacak' gibi yorumlar yapmakta.Diğer yanımda arkadaşım 'Canlina seninkini öldürecekler git de yardım etsene!' diyor.Tabi arada da 'ıyy iğrenç' diyerekten başını çeviriyor.
Ji Sub da kör olup beni güldürmedi tabi ama şimdi de 'Konuşamıyor mu acaba?' sorusuyla baş başa bıraktı.Ama bence yaşadıklarından ötürü geçici bir durum bu biz görmeyeceğiz ama bi süre sonra konuşmaya da başlayacak o :)benden söylemesi sıkmayalım canımızı :):)

Bi de bazen çok saf oluyorum ben daha kızın doğuştan değil sonradan kör olduğunu anladığım anda bu kazanın yakınlarından Ji Sub geçiyor demeliydim.Ama kız anlatırken farketmeminde iyi bir yanı var; şaşırıyorsun :)

Sonunu genelde sevmemişler sanırım her şey havada kalmış gibi bir görüntü bıraktığından ama ben sevdim.Neden sevdim;
Bir an Ji Sub ölecek film bitecek sandım korktum ondan
Bir an hiç karşılaşamayacaklar 'turn left turn right'a dönecek bu iş diye korktum ondan
Bir an kız cidden evlendi gitti sandım ondan
Bir an köpek, SJS yi tanıdıktan sonra Ji Sub boynunu büküp gidince üzüldüm ondan
Ve benim düşündüğüm en berbat son kızın Ji sub'u bulamayınca çığlıklar attığı sahneydi ondan
Veee So Ji Sub var ki ya niye sevmeyeyim :D :D




*Şu kısacık yazıyı kaç saatte yazdım ne siz sorun ne ben söyleyeyim yani!Ben yazmaya başladıktan sonra misafirler geldi bende bırakamadım yazmayı ama yazamadım da.Etrafımda birileri olunca benim yazdığıma bakınca iki kelimeyi yan yana getiremiyorum çingular :/ Aklımdaki her şey kuşlar misali başka diyarlara uçuyor.Sınavlarda tepemize dikilip yazdıklarımıza bakan ya da bakmasa bile yanımızdan yöremizden ayrılmayan hocalar olur yaa misafir çocuklarda benim için bununla eşdeğer oldu.Biraz kötüyümdür ben sıkılsınlar gitsinler diye uzuuun uzuuun yazılar okudum.Ama yok sadece gidip gidip geldiler.İyi sabır varmış onlarda ne diyelim :) :)

6 yorum:

  1. Meraba canlina ben hoi hoi :)
    ''Sınavlarda tepemize dikilip yazdıklarımıza bakan ya da bakmasa bile yanımızdan yöremizden ayrılmayan hocalar olur yaa misafir çocuklarda benim için bununla eşdeğer oldu.Biraz kötüyümdür ben sıkılsınlar gitsinler diye uzuuun uzuuun yazılar okudum.Ama yok sadece gidip gidip geldiler.'' demişsin koptum burda zaten hep öyle olur sanki onları alakadar eden birşey yapıyoruz aynı durum bendede oluyo bazen. :) Napalım katlanıcaz artık. :)
    Neyse film hakkında yorum yapıcaktım ama bu biraz senin durumun hakkında oldu sanırım. :) Bende kardeşimle izledim bu filmi aynı sizin gibi kardeşimle yorum yapa yapa izledik. Sonunu beğenmedim ama soru işaretleriyle biten sonu beğenmedim. Yoksa son sahne hoşuma gitti. Keşke senarist 2 yıl içinde neler olduğu hakkında bizi daha fazla aydınlatsaydı. :( O zaman filmi daha çok severdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin bloguma Hoi Hoi:)

      Bence o iki yıl içinde çokça bir durum olmadı:)Kızın çocuğu bulması zor hatta imkansız gibiydi zaten Ji Sub'un iyileşme süreci çok uzun sürmeliydi.Ki bu dönemde de o halde nasıl gitsin kızın yanına,bunalımdan bunalıma atladı işte SJS'de.
      O,kızla karşılaştığı hastane sahnesinden itibaren saklambaç oynayıp saklanan ama beklemekten sıkılmış bulunmak istermişçesine bakışları öldürdü beni mesela.Sana çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemem tavırları...Ayy yine hatırladım ben :/

      Sonunun belirsiz biteceğini izlemeden öğrendiğim için olumsuz etkilenmedim sanırım sonundan.Keşke sen de bunu bilerek izlemiş olsaydın beğenirdin belki:)

      Sil
    2. Öncelikle hoşbuldum :)
      Haklısın belki sonunun belirsiz biteceğini bilseydim daha fazla beğenirdim filmi. Daha çekim aşamasından beri takip ediyodum malum beklentilerimde yüksekti. So Ji Sub ve Han Hyo Jo... çok severim ikisinide ve çokta yakışmışlardı. Ben filmlerde sonlara çok takarım benim için yönetmen ve senarist her şeyi bütün açıklığıyla anlatmak, izleyicinin kafasında soru işaretleri bırakmamalılar. Belki bu yüzden sonuna taktım.

      Burdan sonrası spoiler..... Taktığım şey SJS'un yüzündeki yanık iziydi, nasıl dilsiz kaldığımı desem, nasıl dili tutuldumu desem bilmiyorum bunlardı. Sonuçta biz onu en son sırtından bıçaklanıp yerde kanlar içinde yatarken bırakmıştık. Bi bıçak bu yanığıda dilinin tutulmasınıda nasıl yapar bilmiyorum. Ve 2 yıl boyunca kzın yanına niye gelmediğini anlıyorum ama o süre içinde hastanelerdimiydi sürekli naptı ne etti.

      Dediğim gibi ben sonlara takık olduğumdan bu ayrıntılar kafama takıldı. Ama genel olarak beğendiğim bi filmdi. İzlemeyenlere tavsiyemdir... :)

      Sil
    3. Anladım ne demek istediğini.Haklısın aslında ama ben Ji Sub'u görünce saçma bağlantıları umursamıyorum:)Yanık gereksiz olmuş ne biliyim yara izi falan yapsalar daha mantığa uygun olurdu.Ama dilinin tutulduğunu düşünmüyorum sadece geçirdiği travma nedeniyle konuşmak istemiyor diye kurdum kafamda :D :D (Şu sıralar psiko analist diye bir kitap okuyorum da herşeyi psikolojiye bağlıyorumm :D ) Bir de bizim kör olucak kör olucak konuşmalarımızdan sonra bu normal geldi..

      Genel olarak beğendiysen tamam zaten^^benimde en sevdiğim film değil ama çok beğendiğim bi film oldu:))

      Sil
  2. oy jisubım ağlattı mı bizi, süründür mü bizi :D :D :D ben alıştım gerçi :) bir de o dişli müsabakadan sonra arabayla çarpıp yüzünü yamultmasalardı hatta o da yetmezmiş gibi delik deşik etmeyeydiler iyiydi :)ama cain&abel dizisini izlediğim için her türlü aksiyona alışkındım ondan sorun olmadı :D
    yine de kardeşinin apla bu seferde jisub kör olacak galiba demesine koptum :D valla pişmiş tavuğun başına gelmedi bu kadar şey :D
    romantik komedi olan bir dizide oynamak istiyorum deyip duruyor röportajlarında umarım delik deşik olmadığı bir dizide izleyeceğiz onu :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misa öyle bir darbe yaptı ki gözyaşlarıma kalmadılar artık kolay kolay ağlamıyorum.Sen deyince hatırladım evet cain and abel'de de çok fenaydı Ji sub'un hali.Hele o hapishane gibi bi yer vardı ya şimdi tam hatırlamıyorum ne olduğunu oralarda.
      Kör olsa komik olmaz mıydı ama yaa? :D :D Siz bana romantik komedi çektirmiyorsunuz ben de size böyle yaparım böyle güldürürüm derdi hem :D
      Şaka bir yana ji sub'u romantik komedide görmeyi bende çok istiyorummm.Artık bi tanecik de olsa öyle bir dizisi olsa ya!

      Sil