16 Şubat 2012

2011 Enleri^^

Sevgili hikaruivy beni şu yazısında mimlemiş.Mimimizin konusu geçtiğimiz yılın favorileriiiiiii;

Yılın Amerikan Dizisi;

Hmmm bu benim için öyle zor bir soru ki!Kore sularına adım attığımdan beri diğer yabancılarla pek ilgilenmemekteyim.Çoğu dizinin adını konusunu biliyorum ama hiç bir amerikan dizisini düzenli olarak izlemiyorum.O yüzden bu alana ne yazsam ne kadar doğru olur emin değilim.En çok kulağıma gelenler şunlar ama; The Walking Dead,The Secret Circle,The Mentalist,Being Human..


Yılın Uzak Doğu Dizisi;

İşteeee tamam burda kalalım bence siz söyleyin ben anlatıyım hangisi nasıldı?Şunda n'oldu?Bunda n'oldu? diye diye :D :D :D Protect the Boss,City Hunter.The Greatest Love ,Can You Hear My Heart?,Scent of Woman en beğendiklerimden...Kesinlikle izlemelisiniz dediklerimse 49 Days ve The Princess' Man!Bu ikisi beni benden alan diziler :)) 49 Days'te  üç damla gözyaşını meraklı bekleyişler,ruh bekçimizin hali ne olacaklar...The Princess' Man izlediğim zamanlarda Se Ryung ve Seung Yoo diye yatıp Se Ryung ve Seung Yoo diye kalkıyordum.Kim yaklaşsa yanıma tutup diziyi anlatıyordum.Zavallı okul arkadaşlarım ne anlatıyor bu canlina diye garip garip bana bakıyorlardı :D :D Ayrıca iki dizinin de OSTu çok güzel izleyemesiniz bile dinlemenizi tavsiye ederim :)) Mesela bu ve bu ve bu ve belki en çok da bu






Yılın Amerikan Filmi;
O kadar az Amerikan filmi izlemişim ki ben Sherlock deyip uzaklaşıyorum buradan :D


Yılın En İyi Erkek Oyuncusu; 

tamam tamam Dok Go!
Kontenjan kısıtlamasından ötürü haremime almadığım için çok üzülen ya da çok sinirlenen mi desem(?) Cha Seung Won nam-ı diğer Dok Go Jin'i seçerek azda olsa çektiğim vicdan azabımı hafifletmek istiyorum çingular.



Fotoğrafları gördükçe tekrar The Greatest Love izleyesim geldi.Ama hayır hayır benim daha izlemeyi düşündüğüm bir sürü şey var.Yapma bunu bana Dok Go Jin!!


Yılın En İyi Kadın Oyuncusu;


Bunun cevabı için diğer hepsinden daha az düşündüm,cevap belli Moon Chae Won!!My Fair Lady'de sevmiştim onu ancak o The Princess' Man deki rolüyle resmen beni kendine hayran bıraktı.Eğer hala onu hiç izlemediyseniz çok yazık size.Her ne kadar TPM'nin finali diğer bölümleri kadar harika olmasa da mutlaka izlenmeli.Üstelik klasik tarihi kore dizilerinde olduğu gibi sönük bir kadın rolü yok bu dizide.Sessiz sakin her denileni yapan en saçma zamanda en saçma davranışıyla sizi sinir eden demek istiyorum.















Yılın Kitabı; 
Zülfü Livaneli'den Serenad :) Teeeee blogumu ilk açtığım sıralarda okumuştum.Hatta şöyle de bir şey yazmıştım.Yetmemiş Semerkant'ı okuduğumda bloguma yazarken yine araya girmiş.Bir türlü beni rahat bırakmıyor bu kitap geldi burda da gösterdi kendini.

Yalnız ne sıkıcı insanmışım ben piiiiii herşey tarih tarih tarih kokuyor.Şöyle eğlenceli bi kitap öneriyim dedim orda da Shakespeare çıkıyor karşıma.Hep diyorum zaten ben yanlış çağda doğmuşum ama n'apalım elden gelen bişey yok.Sanırsam zaman makinasının icadına daha çok vardır :D :D Bu arada kitabın adı Aniden Shakespeare.Konusuna gelirsek günümüzde yaşayan bir kızın bir sihirbaz tarafından geçmişe gönderilmesi ve kendini Shakespeare'in bedeni içinde bulması diyebiliriz.Klasik bir konu gibi duruyor ama işlenişi çok güzeldi bence.Hele ki kız ve  Shakespeare arasında geçen diyaloglar atışmalar :D :D

Vazgeçilmezler; 
Leyla ile Mecnun..Bir gün bir Türk dizisi bu kadar komik bu kadar kaliteli olacak deselerdi inanmazdım arkadaş!Televizyondan izlemiştim önce ama hep kopuk kopuktu.Şu günlerde ilk bölümlerinden tekrar  başladım.Mecnun'un o 'nasııııl?!' diye bağırışları bile izlemek için yeterli sebep!
Bir de Zülfü Livaneli kitapları diyelim :)Serenad dışında sadece Mutluluk'u okudum ama o da çok iyiydi ben n'apim :D Mutluluk'un filmini çok önce izlediğim için kitapla çok karşılaştıramıyorum sanki filmi eksik hatırlıyorum gibi geliyor bana.Biliyorsanız söyleyiverin bana filmde kitaptaki bazı şeyler değiştirilmiş miydi?


Tutunamayanlar;
Eminim bi çok vardır ama benim aklıma sadece Heartstrings geliyor.Öyle güzel başlayan diziye öyle güzel OSTa bu devam bu son mu yakışırdı yani??

Ben ne yazcağım ki hepsine birer cümle ancak bulurum diye dert yapıyordum meğer ne çok söyleyecek şeyim varmış.Daha da üşenmesem yazacağım:) Çok sağol hikaruivy ^^

*Şarkıyı altyazılı koymayacaktım aslında ama herşey bi anlamı varsa güzeldir diye düşünüyorum.Çeviren kişinin yolu eğer bi gün buralara düşerse çok çok teşekkür ediyorum kendisine^^

6 yorum:

  1. ne güzel şeyler yazmışsın canlina'cığım ^^ the princess' man'i ben hâlâ bitiremedim. 11. bölüm cıvarında kaldım çünkü içim kıyıldı, ben o kadar cinayet entrika üzüntüye gelemiyorum ya :/ dok go jin'i en iyi oyuncu seçmene de hak verdim, ji sung olmasa benim de gönlümün birincisi cha seung won'du :) zülfü livaneli'nin okuduğum tüm kitaplarına bayılmıştım; mutluluk, leyla'nın evi, ada... serenad'ı da çok merak ediyorum ama okumak henüz kısmet olmadı. ama bu yazından sonra en kısa zamanda edinmek farz oldu :) leyla ile mecnun benim de aklıma gelmişti ama bir ara eski tadı alamaz oldum, gerçi son bölümlerde yine toparladılar, ama yine de listeye yazmaktan o yüzden vazgeçmiştim... ellerine sağlık, çok güzel dolu dolu bir yazı olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. niye öyle oldu ki the princess' man sende :/ galiba ben tarihi dizilere alışkın olduğum için cinayet işkence falan çok etkilemiyor beni :D
      aah dok go jin hala daha tekrar izle diyor kalbim bana :) Leyla ile mecnun'u zaten düzenli izlemediğim için leyla nın gitmesi çok etkilemedi beni.Bi de yeni bölümlerini izlemiyorum henüz en baştan yetişmeye çalışıyorum bakalım ne zamana bitecek:)
      Serenad'ı okumalısın okumalısın :D
      Yorumun için teşekkürler hikaruivy^^

      Sil
  2. Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ve Vazgeçilmezler kısmında sana kesinlikle katılıyorum :)
    Moon Chae Won'u sadece My fair lady'de izledim.Ama neden bilmiyorum çok sevdim bu kızı^^
    Leyla ile Mecnun başka bir boyut zaten hiç kaçırmadan izliyorum komedi işte bu :D
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon Chae Won'u ben de orda gördüğümde sevdim şeytan tüyü vardır belki:)Çok güzel ve çok da iyi bir oyuncu ne diyelim umarım güzel yapımlarda oynar ilerde de^^
      Mecnun yaaa :D :D

      Yorumun için teşekkürler^^

      Sil
  3. Blogunda geziyordum bu ayzın dikkatimi çekti..Eline sağlık en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncuya çook katılıyorum ve The Princess' Man <3 Ahh seyredesim geldi şuan senin koyduğun müziği dinliyorum ahhh şuan seyrettiğim ve seyretmeyi düşündüğüm bir sürü dizi var ve The Princess' Man'ı tekrar seyretmeyi planlıyorum ahh ahh ..Harika bir dizi aslında sadece 1 kere seyrettim ama sevdiğim sahneleri geri dönüp dönüp 7 kere falan seyretmişim en çok okla vurulma sahnesini seyretmişimdir...en az bir 30 falan var..Zaten o sahneyi görüp merak edip başladığım bir diziydi..Tutunamayanlar hakkında da aynı fikirlerimiz var You Fallen For Me dizisinin sonu bir hayal kırıklığıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre bloga girmeyip birden bi kişiden bu kadar çok yorum alınca sevindim Irmak teşekkür ederim ve de yorumlarına bu kadar geç cevap verebildiğim için kusura bakma..The Princess' Man için ben de bir şey diyemiyorum ki artık sonu dışında her yerini çok çok sevdim.Ama bünyeye zarar o kadar çok tekrar izlemesen iyi olurdu bence;)Şarkıları bile insanı bu kadar etkiliyorken.
      Tekrar tüm yorumların için teşekkür ederim ;)

      Sil