14 Ekim 2011

3 HİKAYE 3 KADIN..SADECE İNSAN

Nasıl başlasam anlatmaya nasıl döksem kelimelere bu kendini bana sevdiren muhteşem kitabı?Tamam taaaaa en başından başlayayım.Kıyafet alışverişi diye dışarı çıktığım bir gün yine kendimi kitapçının başında buldum.Eee kitap almadan geçebilirmiyim ben ordan tam bir kitabı almaya karar verdim kitapçı bana o kitabı alma bence hiç güzel değil dedi şaşırdım tabi herkes satmaya kalkar bu şahsiyet alma diyor.Meğersem bana çok güzel bi kitabı önerecekmiş.Zülfü Livaneli - SERENAD.....

Hayatın rutinine dalıp giden Maya Duran,
Ve onun rutinini tersyüz eden Maximilian Wagner.

Kelimelerle değil notalarla ilan edilen bir aşk
Notaları dinlerken ağlayan bir sevgili
Ve soykırımın yol açtığı bir ayrılık....

Max'in yaşadıklarını öğrenen Maya geçmişe karşı artık ilgisiz kalamaz.Max'in Nadia'sı, Ayşe ve Mari onun için artık dünyada olmayan insanları değil çektikleri acılara rağmen hala umuda,yaşama,sevgiye sarılan güçlü üç kadını anlatır.Yahudi soykırımı,Mavi alay,ve Struma'yı anlatır.
Bu cümleler böyle bi kitap için o kadar yetersiz ki en iyisi alın ve okuyun!Ve kitaptan sevdiğim bir iki cümle;
  • Dinimi soran olmayacaktı bana.Olur da birisi merak ederse,cevabım hazırdı:Müslüman,Yahudi,Katolik;kısacası insan...
  • Bütün hükümetler kötüdür.('iktidarda olduğunda mecburen kötü olmak zorundasındır.Bu elinde değildir'i anlatmak için üzerinde çok durulmuştu.)
Son olarak bu roman uzun zamandır okuduğum kitaplar arasında en iyi tarihi aşk romanı sayılır.geçmiş ve karakterler öyle sıcak öyle içiçe anlatılmış ki...Ben yalnızca 1 günde bitirdim bu romanı desem yalan olmaz.Evet manyak gibi sabahtan akşama kdr okudum.Nolmuş yani??

8 yorum:

  1. Okuma listemde olmasına rağmen kitabın konusunu bilmiyormuşum meğersem.. Elimdekiler bitince hemen okumaya başlayacağım, merak ettirdin.

    Ellerine sağlık çingu^^

    YanıtlaSil
  2. Merak ettirebildiysem ne mutlu bana^^Çünkü herkes okusun herkes sevsin Serenad'ı istiyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Kitabı okudum. Dün bitti.

    Gerçekten etkileyici hikayelere sahip bir kitaptı. Maya, Nadia, Ayşe, Mari.. Birbirini hiç tanımayan ama acıları birbirine benzeyen bu kadınların hikayesi okunmaya değerdi, iyi ki okumuşum bu kitabı. En çok Max ve Nadia'nın hikayesi etkiledi beni.

    YanıtlaSil
  4. Tebrikleeer^^
    Beğenmene sevindim.Bi süredir hala benim en sevdiğim kitap kendisi:)

    Max ve Nadia etkilemez mi insanı!Aradan onca zaman geçtikten sonra bile Max'in onu unutamaması,zamanında Nadia için yaptıkları...Ayrıca Maya'nın hayatına bi çekidüzen vermesini ve kitabın en sonunu da sevdim.Çok ilginç garip geldi bana =D

    YanıtlaSil
  5. Maya'nın her şeyi boşverip hayatını değiştirmesini ben de sevdim, hatta imrendim. Sonra da böyle şeyler hep kitaplarda, filmlerde olur zaten diye kendimi teselli ettim :P :))

    YanıtlaSil
  6. Hiç düşünmemiştim böyle.Dertlendim şimdi!Ama doğruya doğru hep filmlerde kitaplarda oluyor:)):))
    Aslında bizim de paramızı biz hiç uğraşmadan artıran birileri olsa bizde yaparız ne var yani?Amaaa biz uğraşmadan paramız artmıyor neylersin^^

    YanıtlaSil
  7. En yakın zamanda bana kitapçı yolu görünüyor. \(^___^)/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğine eminimmmm :D :D hala benim favori kitaplarımdan Serenad^^

      Sil