4 Kasım 2011

limbik sistem amigdalanıza Protect The Boss saplanabilir!!

Nasıl başlasam ki?Nasıl anlatılır ki bu dizi?Çok şeker çok enfes çok eğlenceli!
Hmmm öncelikle oyuncularımıza bir göz atalım o zaman;

Ji Sung (Cha Ji Heon)
Ayyyy!!Şu bakışa bakar mısınız.En normal hali bile ben normal değilim diye bağırıyor:)
Ji Heon zengin bir ailenin dışı büyümüş fakat içi hep çocuk kalmış oğludur.Kendi şirketlerinde yönetici olmasına rağmen topluluk karşısında konuşamaz,kalabalıkta yalnız kalamaz,gereğinden fazla titiz tam bir baş belasıdır.Kalabalıkta konuşamamasına kanmayın hele bir tek kalın karşısında burnunuzdan getirir.Ama ama o kadar tatlı o kadar şeker mimiklere,davranışlara sahiptir ki onu izlemeye başladığınız an sevmek zorunda kalırsınız^^


Choi Kang Hie (No Eun Seol)


Eee Ji Heon gibi anormal bi insan için uygun olacak kişi ancak No Eun Seol olabilirdi.No Eun Seol lisede bir çetesi olan üniversiteyi zar zor bitirmiş part-time işlerin üstadı bileği kuvvetli bir genç kızımızdır.Şans eseri denilebilecek bir olay sonucu Ji Heon'un sekreteri olur.






Kim Jae Jong (Cha Moo Won)
Normal şartlar altındaki dizilerde bizi sinir etmesi gereken türlü dolaplarla Ji Heon'u yenmeye çalışacak kuzeni.Fakat iş bu diziye gelince işler tepetaklak oluyor desem yeri!Ji Heon'u batırmaktan çok onun dağıttıklarını toplamakla uğraşıyor zavallı Moo Won.
İş mevzu bahis olunca oldukça ciddi,sorunların anakaynağını farketmede başarılı,yeri geldiğinde çok komik-şaşkın,istediğinde Ji Heon'undan aşağı kalır yanı olmayan bir yakışıklılık abidesi :))



Wang Ji Hye (Seo Na Yoon)


İşte bu da kötü kızımız.Hayır hayır yanlış görmüyorsunuz ağlayan:)
Na Yoon bi dönem Ji Heon'la sonra Moo Won'la çıkmış hangisini sevdiğine bi türlü karar veremeyen Sekreter No'nun gelişiyle de ikisini birden kaybedecek duruma gelen tatlı mı tatlı şeker mi şeker saf mı saf birisidir.Şekil-a'da da görüldüğü üzere herşeye ağlar.İzlediğim diziler içinde en sevdiğim yan roldür kendisi=)




Ne eksik kaldı?Ne eksiiiiik...Tabiki dizide sorun çıkarması gereken kişiler;Mo Woon ve Na Yoon'un anneleri.İkisininde ilginç rolleri vardı bence.Bazen sinir etseler de komik bi ikililer.






Ji Heon'un babası.Sürekli oğlunu pataklar.Bunu yapar ama kendi de bu yaşında annesinden dayak yer o ayrı^^Moo Won'un annesiyle birbirlerine sataşıp dururlar(klasik şirketin gelecekteki başkanı benim oğlum olacak kavgası,bi durun bi sorun bakalım onlar ne istiyor?).



Buradan sonra spoiler olabilir!Uyarmadı demeyin^^
*Kızın evini sırf o merdivenler yüzünden burda seçmişler bence.O merdivenleri nasıl kıskandım bilemezsiniz!Oysaki merdiven çıkmaktan nefret ederim.Acaba merdiveni değil Ji Sung'u kıskanmış olabilir miyim?

*Siz şekere aldanmayın.Aslında patronumuz toplantıda:)
*İş bulmak için kızın dua etmediği ibadet yeri kalmıyor.Allah sesini duymuş bu çılgın kızın böyle bir patron vermiş;

*Herkese bir tane böyle kanka lazım!Bunu bilir bunu söylerim.Hem anlayışlı hem eğlenceli hem güçlü hem renkli bir kişilik
*Boşuna değil Na Yoon gelince çıkmak bilmiyor evlerinden;

*Na Yoon demişken şu hayali ne kadar güldürdü beni.Hele ki hayalinden kafasına aldığı tık tık ile uyanması =)
*Ji Heon'nun babasının dizi boyunca toplum hizmeti yapmasına da değinmezsem olmaz.Bitti bitti diye sevinirken tekrar ceza alması=)Zavallı Başkan Cha..
*Ji Heon ve Moo Won'un kavgaları!!Böyle kavga eden erkekleri başka bir yerde göremezsiniz.Aralarında geçen çekişmeler öldürdü beni.






*Birkaç kez Moo Won kuzeninin sevmediği yiyecekleri tabağına koyuyor.Yaptığı şeye bakar mısınız ya:)En büyük kötülük böyle olsun ne diyelim;

*Bunu ben de yapabilmek istiyorum işte!Biri beni sinir etti mi büküvereyim hemencik bileğini
Naparsınız kader Eun Seol'e ufacık bir benzerliğim yok.Na Yoon gibi en ufak en saçma şeyde gözpınarlarım dolar taşar!Nolurdu sanki azcık Eun Seol'e azcık kankasına benzesem!

*Son bölümlerde en çok da Na Yoon'un her fırsatta başını Moo Won'a dayamasını sevdim.Öyle çekingen öyle tatlı öyle abartılı öyle mutlu bi şekilde yapıyor ki.Başı Moo Won'un omzuna düştükçe kanatlandı da uçuyor sandım bir an =)Onun yerinde olsam benim aklım belki galaksiyi bile terkederdi ya neyse=))

Okuduğum yazılara bakarsak herkes Jae Jong için başlamış Kıvırcık hayranı olup çıkmış.Ben afişinde o kıvırcık saçlar acayip bakışlarla karşılaşınca izlemeye başlamıştım.İkisine bayıldım fakat şöyle bir durumda olsam ;

Jae Jong derdim.Tamam tamam bu imkansız birşey ama hayal sonuçta^^

**Fotoğraflar ve gifler Korea-Fans'tan alınmıştır.



9 yorum:

  1. oy oy yirim ben bu diziyi son 6 bölüm kaldı ama izlemesem de hiç bitmese diyorum :D bütün karakterler süper yav :D :D afişe bakarak iki esas oğlanı ve esas kızı seveceğimi tahmin ediyordum da Wang Ji Hye'ye bayılacağımı hiç düşünmemiştim , onun sahnelerine bayılıyorum :D ağlama ve dans etme gifine koptum :D :D Wang Ji Hye sen en iyisisin diyorum bende :D :D

    ellerine sağlık keyifle okudum :D :D seçtiğin fotolarda karakterlerin bütün muzipliği gözlerinden okunuyordu :D :D :D tekrar eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Son bölümlerinde sinir olacağın bir iki şey olsa da çok güzel bi dizi:)Bitmesin istediğim için mi emin değilim ama son bölümü ben bayaaa bekletmiştim:)
    Wang Ji Hye diyorum daha da birşey demiyorum ben:))Yazmamışım ama 'eğitimin gücü eğitimin gücü' diye ilk bölümlerde kendini sakinleştirmeye çalışması sonra da tekvando kursuna gitmesine de kopmuştum:D
    Yazımı beğenmene sevindim ama konu protect the boss olunca benim çok bişey yapmama gerek yoktu :D

    YanıtlaSil
  3. eğitimin gücüüü!!! :D :D :D :D annesi de aynı şeyi tekrarlayıp duruyordu :) aynı şekilde annesi üzerine gelip dövmeye kalkttığında da "ama anne eğitimin gücü" demişti kopmuştum :D :D bir de annesi ona villa aldığında "ay kızlar buna bayılacak" dedi yaa tamam artık benim esas kızım odur dedim :D
    protect the boss çok tatlı bir dizi ama anlatmak var anlatmak var :D herkes dizinin ayrı bir yönünü sevmiş, şimdi senin yazını okurken ben de en çok yönlerini sevdim dedim benzer şekilde;) tekrar eline sağlık diyorum o yüzden :)

    sonlara doğru gıcık olmak kaçınılmaz bir k-drama klasiği, kaçış yok galiba bundan :S

    YanıtlaSil
  4. Çok geç kalmış bir cevap olacak ama kusura bakma şuaralar giremedim bloga:(
    Hatırlamaz mıyım o dediğin sahneleriiiiii:D iyi kızdı Na Yoon,en kötü düşmanımız böyle olsun^^Sen sevdiysen yazımı ben de hep böyle yazarım,tabi şu üşengeçliğimi yenebildiğim müddetçe:)
    Ve de yorumun için teşekkür ederimm MakinoSev^^

    YanıtlaSil
  5. Benim Asya dizilerine dönme sebebim..Benim için çoook önemli bir dizidir şahsen ben bu diziden önce hiç bir oyuncuyu tanımıyordum..Kıvırcığa aşık oldum..Siyah saçlı jae joong'a karşı da boş değildim :D ....Gerçekten harika bir diziydi...Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asya dizilerine döndürmeyecek gibi değildi ki!Çok şeker bir diziydi :)) İkisine karşı da boş kalabilen yoktur herhalde anlıyorum seni ;)
      Teşekkür ederim^^

      Sil
  6. seo na yoonun dans ettiği bir de ayakkabısının deliğe girdiği bölümler hangileri söylersen çok sevinicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyleyebilseydim güzel olurdu tabi ama 1 yıldan fazla oldu ben bu diziyi izleyeli hafızam o kadar mükemmel değil ;)

      Sil
  7. :) yinede teşekkürler

    YanıtlaSil